Kettlebell edzés

A kettlebell egy öntöttvas, füles gömbsúlyokra épített szabadsúlyos edzésforma. A súlyokkal nem pusztán erősítő edzés végezhető.

Kettlebell edzés

A kettlebell, vagy más néven girja egy tradicionális orosz súlyzó, már a szovjet hadseregben a katonai felkészítés eszköze volt.

Nem hasonlítható a konditermes, kötött pályán mozgatott súlyokhoz, a szabadsúlyos edzések csoportjába tartozik. Jellemzően 4 kg-onként növekszik a súlyuk. Téves elképzelés, hogy súlyokkal pusztán erősítő edzés végezhető, ez csupán az edzésprogramtól függ: az ellenállás/súly nagyságától, az ismétlésszámtól és a pihenőidő mértékétől.

Füles kialakításából adódóan rengeteg lendítő-, toló-, húzógyakorlat végezhető vele. Tológyakorlatainak köszönhetően remek kiegészítése a TRX jellemzően húzógyakorlatainak, valamint jó alapozás azoknak a vendégeknek, akik túlsúlyuk vagy erőnléti állapotuk miatt még nem tudnak saját testsúlyukkal dolgozni hatékonyan számos TRX-es gyakorlat során.

Fontos, hogy kettlebelles gyakorlatokat ne végezzünk a technikák helyes elsajátítása előtt nagy súlyokkal és mindenképpen kérjük gyakorlott edző segítségét. Aki többet szeretne megtudni erről az edzésmódszerről, kiváló kiindulási alap lehet a magyarországi Strong First oldal.

http://strongfirst.hu/kettlebell/

Hasonló oldalak

Egy hely, ahol a jókedv, állóképesség és egészség találkozik, kellemesen kialakított terek, minőségi gépek, jó hangulat és nem utolsó sorban változatos edzések várnak.

+36 (70) 949 7739