Kettlebell edzés

A kettlebell egy öntöttvas, füles gömbsúlyokra épített szabadsúlyos edzésforma. A súlyokkal nem pusztán erősítő edzés végezhető.

Kettlebell edzés

A kettlebell, vagy más néven girja egy tradicionális orosz súlyzó, már a szovjet hadseregben a katonai felkészítés eszköze volt.

Nem hasonlítható a konditermes, kötött pályán mozgatott súlyokhoz, a szabadsúlyos edzések csoportjába tartozik. Jellemzően 4 kg-onként növekszik a súlyuk. Téves elképzelés, hogy súlyokkal pusztán erősítő edzés végezhető, ez csupán az edzésprogramtól függ: az ellenállás/súly nagyságától, az ismétlésszámtól és a pihenőidő mértékétől.

Füles kialakításából adódóan rengeteg lendítő-, toló-, húzógyakorlat végezhető vele. Tológyakorlatainak köszönhetően remek kiegészítése a TRX jellemzően húzógyakorlatainak, valamint jó alapozás azoknak a vendégeknek, akik túlsúlyuk vagy erőnléti állapotuk miatt még nem tudnak saját testsúlyukkal dolgozni hatékonyan számos TRX-es gyakorlat során.

Fontos, hogy kettlebelles gyakorlatokat ne végezzünk a technikák helyes elsajátítása előtt nagy súlyokkal és mindenképpen kérjük gyakorlott edző segítségét. Aki többet szeretne megtudni erről az edzésmódszerről, kiváló kiindulási alap lehet a magyarországi Strong First oldal.

http://strongfirst.hu/kettlebell/

Hasonló oldalak

Egy hely, ahol a jókedv, állóképesség és egészség találkozik, kellemesen kialakított terek, minőségi gépek, jó hangulat és nem utolsó sorban változatos edzések várnak.

+36 (70) 949 7739
Ingyenes kiszállással Budapest és környékén!

Vízszerelő Mester

Ingyenes kiszállással Budapest és környékén!

Több, mint 15 éves munkatapasztalat során több ezer elégedett ügyfelet tudhatunk magunk mögött. Ne kísérletezzen, menjen biztosra és válasszon minket! Mi azért dolgozzunk, hogy ön és családja jól érezze magát otthonában az év minden napján!