Funkcionális edzésről

A funkcionális edzés egy hatékony edzéstípus, mely nem egy-egy izomcsoportra fókuszál, hanem a mindennapi élet során előforduló mozgásformákra alapoz.

Funkcionális edzés

A funkcionális edzés egy igen hatékony edzéstípus, mely a testet egészként kezeli és nem egy-egy izomcsoportra fókuszál.

A gyakorlatok alapja a mindennapi élet során előforduló mozgásformák. Célja nem pusztán az esztétikum és az erőnövelés, mint a konditermes edzéseknél. Az edzések során összetettebb gyakorlatokat végzünk, melyek során stabilizálnunk kell kiindulási helyzetünket a tartó izomzat segítségével, ezáltal elkerülhetetlen, hogy erősödjenek a hasizmok és a mély hátizmok. Erőteljesen igénybe veszi a keringési rendszerünket, így javítja az állóképességünket, miközben az összetett gyakorlatok szépen formálják az egész testet.

A funkcionális edzés egyfajta gyűjtőfogalom azokra az edzéstípusokra, és edző eszközökre, melyeket az alábbi neveken ismerünk TRX, kettlebell, bootcamp, crossfit, köredzés, gumiszalag, fitlabda és még sorolhatnám. Mi kombináltan alkalmazzuk ezeket edzéseink színesítésére. Az edzések fő hatása az edzés összetételétől függően az erő-, az állóképesség fejlesztés és a zsírégetés.

Mellékhatása a koordináció és az egyensúly javulása, a hajlékonyság fejlődése. Kiválóan alkalmas élsportolók vagy aktív sportolók kiegészítő edzéseként, mivel csökkenti a nem kontakt sérülések előfordulását, továbbá ajánljuk különböző sérülések szinten tartására, vagy a sérülés utáni rehabilitáció során. Rengetegen érkeznek hozzánk kezdődő gerinc és térdproblémákkal, azonban az edzések hatására enyhülnek ezek negatív hatásai a mindennapokra, nem ritkán el is múlik a fájdalom.

+36 (70) 949 7739